Odličen dodatek za našo teraso je bila bioklimatska pergola

Pred kratkim, smo se vselili v svojo novo hišo, tako da smo imeli zadnje čase ogromno dela z raznimi inštalacijami in pa samo notranjo postavitvijo pohištva. Zato pa nismo imeli toliko časa, da bi si uredili zunanjo teraso, ki lepo krasi naš zunanji videz hiše. Sredi terase pa imamo lepo platformo iz tlakovcev, kamor smo postavili mizo in pa stole, da bomo lahko med poletnimi dnevi jedli kosilo ali pa večerjo zunaj in bi med drugim bil to tudi lep prostor za druženje.

Odličen dodatek za našo teraso je bila bioklimatska pergola

Glede tega pa imamo le eno majhno težavo. Čeprav se kosilo med poletnimi dnevi na prostem res sliši lepo, je lahko močno sonce, ki pripeka ob vročih dnevih, še kako naporno, ko nimamo sence. Zato smo vedeli, da moramo nekaj narediti, da si ustvarimo senco nad tem prostorom, da bomo lahko uživali ob druženju. Tako pa nam je pozornost vzela bioklimatska pergola.

Gre za ravno takšno zadevo, kot smo jo potrebovali, saj nam bioklimatska pergola ustvari senco pod samo streho le te pergole. Poleg tega pa je imela bioklimatska pergola, katero smo gledali, ogromno drugih uporabnih funkcij. Prva je bila ta, da je bila zelo napredna, kar je vključevalo LED luči, katere so se raztezale po celotni pergoli. Te pa bi ustvarile zelo lepo vzdušje med večeri, ko bi bilo zunaj že temno.

Prav tako pa je bila ta bioklimatska pergola daljinsko vodena, kar je pomenilo, da smo lahko opravljali, koliko sončne svetlobe lahko pronica skozi lamele, katere so postavljene kot streha. To je tudi pomenilo, da smo0 lahko te lamele nekoliko bolj odprli, med oblačnimi dnevi, ter lahko tako spustimo nekoliko več svetlobe skozi, tako da nismo v temi. Med drugim pa jih lahko ob deževnih ali pa zelo sončnih dnevih povsem zapremo, ter tako bodi si zakrijemo sonce, bodi si ustvarimo streho, ki nas varuje pred dežjem.