Za odstranitev vodnega kamna je bilo potrebno mehčanje vode

Za odstranitev vodnega kamna je bilo potrebno mehčanje vode

Doma smo imeli čedalje večji problem s kopičenjem vodnega kamna prav povsod. To pa vključuje vodni kamen v ceveh odtoka, vodni kamen v kuhinjskih aparatih, kot so grelnik vode, kavo mat in podobno, vodni kamen v bojlerju. Vodni kamen se nam je nabiral v bojlerju že do te mere, da je povsem zakril in pa uničil grelec vode, tako da je bilo potrebno kupiti novega.

Tako pa sem se vodnega kamna v odtokih lahko preprosto rešil tako, da sem v odtok nalil kakšno čistilo, ki je prav narejeno za takšne primere, ali pa sem lahko odtok očistil s posebnim orodjem za čiščenje odtoka. Problem pa so predstavljala vsa ostala mesta, kjer se je nabiral vodni kamen, saj je to že povzročalo škodo in pa stroške, ker sem rabil kupiti tudi že novi kavo mat.

Tako pa sem zasledil, da je rešitev za prekomerno kopičenje vodnega kamna, mehčanje vode. Gre za proces, kjer se iz vode zbije določene minerale, ki naredijo vodo trdno. Trdna oziroma trda voda pa pomeni, da je kriva za nabiranje vodnega kamna. Tako pa smo se morali malo bolj poglobiti v mehčanje vode, nakar smo ugotovili, da bomo potrebovali mehčalec vode.

Ta pa je kar velika investicija, vendar je to edini način, s katerim lahko izvedemo mehčanje vode, ter se tako za vedno rešimo problem vodnega kamna. Zato smo ga res kupili, ter ga namestili na glavni ventil, zraven števca, kjer se vodovodni sistem poveže z našo hišo. 

Odkar pa imamo mehčalec vode, nam je proces mehčanje vode, povsem rešil te težave. Vodnega kamna sedaj praktično več nimamo, oziroma se nam ne nabira nikjer več. Čeprav je bil mehčalec vode torej kar investicija, nam je prihranil ogromno frustracij, ter tudi denarja, saj ne rabimo več kupovati novih grelnikov in podobno, ki jih je prej vodni kamen uničil.