Za novoletno darilo so stenski koledarji dobra izbira

Za novo leto imam navado, da obiščem svoje stranke s katerimi smo sodelovali čez leto. Ob tem jim prinesem tudi kakšno pozornost za zahvalo. Običajno so to stenski koledarji v različnih motovih. Ker stranke tudi poznam, se osredotočam na to, kakšen motiv bi bil stranki bolj všeč. Tako imam eno gospo, ki ima tudi lastno podjetje in je strastna ljubiteljica hribov. Njej sem podaril stenski koledar z motivom slovenskih gora. Potem imam eno stranko, ki je velika ljubiteljica konj.  To so bili stenski koledarji, ki so prikazovali razne vrste te čudovite živali, od toplokrvnih in hladnokrvnih konj različnih barv. Moj prijatelj je ljubitelj jadranja, kjer sem lahko izbirala med različnimi motivi morja. Ti stenski koledarji so bili zastopani v največji meri, tako da je bilo res veliko izbire. 

Za novoletno darilo so stenski koledarji dobra izbira

Zase sem si vedno izberem motiv potovanja. Ti stenski koledarji, ki predstavljajo potovanja so izredno lepi. Vsak mesec ima svoj kraj na svetu. Te slike običajno na koncu leta izrežem in si jih shranim. Potem pa določene slike tudi dam v okvir. Sedaj imam v kuhinji potovanje na sever in v mediteranske kraje. Naj bi si svoje želje tudi vizionalizirali in to delam s slikami, ki jih imajo stenski koledarji s tematiko potovanja. 

Potem pa imam kar nekaj strank, ki so jim všeč stenski koledarji, kjer se lahko zapisujejo opombe. To so običajno kakšni setveni koledarji, kjer ima vsak mesec svoj list, na katerem so datumi in zraven dovolj prostora, da si zapišemo kakšen podatek. Na primer, lahko si označimo kdaj ima kdo rojstni dan, kdaj moramo na pregled, kdaj je kakšen pomemben dogodek. Moja mama to dela vsako leto in potem ob začetnku novega leta vse že napisane rojstne dneve prepiše na nov koledar. Tako so stenski koledarji postali kot nekakšen dnevnik. Vsako leto ji prenesem dva nova koledarja, enega z motivom narave in drugega za pisanje zaznamkov.