Vrt je kot nek hobi, ki vzame veliko časa

Skoraj vsi, ki imajo hišo, imajo tudi vrt. Vrt je skoraj že pri vsaki hiši, tisti, ki pa živijo v blokih, pa imajo vrt nekje drugje.

Z vrtom je kar nekaj dela praktično čez celo leto, razen pozimi. Pozimi se na vrtu nabira sneg in nič ne moramo posejati. Ko pa se zima konča, pa je potrebno postoriti veliko stvari na vrtu, če želimo imeti nekaj pridelka do poletja oziroma do naslednje zime. Za vrt je potrebno narediti veliko stvari. Imamo določeno zelenjavo, ki jo je potrebno pokriti, potem je tudi zelenjava, ki potrebuje ob sebi palico, da lahko raste po njej. Tukaj lahko kar nekaj zapravimo, da ugodimo neki zelenjavi, da bo rasla tako kot treba. Potem je tudi pomembno da tisti, ki imajo vrt, vedo kdaj je potrebno sploh posejati določeno zelenjavo. Ne morajo sejati vse na enkrat ampak ima vsaka zelenjava svoje datume, ki se jih je potrebno držati. Pomembno je tudi vedeti, kaj zalivati določeno zelenjavo in kako pogosto. Ene se zalivajo enkrat na dan, ene dvakrat in ene samo enkrat na teden. Pozorni smo lahko tudi na vreme, saj v primeru dežja ne rabimo zalivati, ker zaliva namesto nas.

Vrt je kot nek hobi, ki vzame veliko časa

Veliko stvari je, na katere je potrebno biti pozoren, če želimo da vrt uspe in da imamo nekaj pridelka. Zelo dobra in pozitivna plat vrta je ta, da ni potrebe po trgovini in po kupovanju krompirja, zelenjave in podobno, vse je doma na vrtu pripravljeno za v lonec. Je res do je treba dobro skrbeti za vrt, če ne pridelka ne bo in bo potreba po trgovini še vedno tam.

Večina starejših ljudi se danes ukvarjajo z vrtovi, ker imajo od vseh generacij še največ časa in to jim je v največje veselje. Zjutraj vstanejo in že jih čaka delo in ne rabijo samo sedeti doma ampak gredo ven in delajo. Ves ta trud pa se na koncu tudi zelo dobro poplača.