Svaka je navdušila wim hof metoda

Letošnje novoletne praznike sva z možem preživela pri moji sestri in svaku. Ker živimo približno dvesto kilometrov narazen, sva prespala pri njih. Novo leto smo pričakali skupaj, pridružili so se nam še njuni prijatelji. Večer je bil zelo sproščen in prijeten, ob dobri družbi, hrani in pijači je še prehitro minil. Ko smo se zjutraj zbudili, nas je sestra povabila, da se sprehodimo do bližnje reke, še posebno ker je bil lep sončen dan. 

Pri reki pa nas je čakalo presenečenje, svak se je kljub zimskim temperaturam slekel v kopalke, začel globoko dihati in zaplaval v reki. Midva sva ga samo začudeno opazovala, sestra pa se je smejala, saj je vedela kaj se bo zgodilo. Povedala nama je, da ga je navdušila wim hof metoda, ki jo trenira že nekaj časa. Ko je svak prišel iz vode, se je v miru obrisal in preoblekel. Ni mi bilo popolnoma jasno, kaj je to wim hof metoda in kako to, da ga ne zebe, če je meni hladno v bundi.

Svaka je navdušila wim hof metoda

Svak se je samo nasmehnil in je rekel, da nam bo razložil kaj je to wim hof metoda pri njih doma ob skodelici zeliščnega čaja. Komaj sem čakala, da pridemo do njihove hiše, saj sem bila radovedna, kaj bom izvedela novega. Povedal nam je, da je bil pred tremi meseci na predavanju v mestni knjižnjici, kjer je bila wim hof metoda predstavljena in ga je navdušila do te mere, da se je dodatno izobrazil in jo začel prakticirati. Na hitro nam je razložil, da se gre za zavestno dihanje v kombinaciji z mrzlo vodo in da se to ne zgodi čez noč. Svoje telo je treba počasi pripravljati in utrjevati z dihanjem in izpostavljenostjo mrazu. Povedal je še, da se že nekaj let ni počutil tako zdravega in polnega energije, kot se počuti zdaj, odkar je wim hof metoda postala njegova stalnica.