Kako lahko hialuronska kislina pomladi vaš obraz

Če vsaj malo sledite kozmetičnim smernicam verjetno veste, da je osnova za zdrav in mladosten videz navlaženost. Dehidrirana koža na obrazu deluje utrujeno, poudarja male gubice in je bolj razdražljiva. Skoraj vse linije izdelkov za obrazno nego že ponujajo takšno ali drugačno vrsto hialuronske kisline bodisi v serumu bodisi v kremi, ki naj bi nahranila in napela vašo kožo.

Vse bolj pa se prednosti, ki jih ima hialuronska kislina uporablja na različnih področjih, ki skrbijo za mlad in svež videz obraza in telesa. Poleg kozmetike, se namreč leta uporablja tudi na področju estetske kirurgije in obljublja zavidljive rezultate. Kako lahko vključite to sestavino v svoje življenje?

 

Kratko o hialuronski kislini

Govora je o vrsti polisaharida, ki je del vsakega telesa. To pomeni, da ga telo naravno proizvaja. Je namreč sestavni del vezivnega tkiva, ki deluje kot obod kožnih celic. V telesu sodeluje s kolagenom in elastionom, zagotavlja pa navlaženost ter čvrst občutek kože.

A tudi hialuronska kislina je ena izmed snovi, tako kot na primer kolagen, katerih proizvodnja se s staranjem manjša. Tudi zato govorimo o vračanju mladostniške, napete kože, ki z leti usiha. Torej je potreba po zunanjem vnosu te snovi vse večja.

 

Načini uporabe

Zelo pogosto se hialuronska kislina dodaja kozmetičnim izdelkom. Ima funkcijo humektanta, kar pomeni, da nase veže vodo, zaradi česar se koža ne izsuši. Voda poleg napetosti omogoči tudi boljšo zaščitno funkcijo kože na obrazu. Prav tako lahko vključitev seruma koristi pri zmanjševanju videza gubic in tankih linij ter vračanju elastičnosti kože.

V estetski kirurgiji pa ima hialuronska kislina vlogo polnil. Ta se vbrizga pod kožo za izravnavanje gub in linij oziroma vračanje polnosti obraza. Tak poseg lahko pomladi udrta lica, vse bolj priljubljena pa je tudi kot način za povečevanje in polnjenje ustnic, ki bodo imele naraven videz.