Zaradi prepovedi prehitevanja kamionov na avtocesti je vožnja veliko bolj varna in sproščena

Prav zagotovo se spominjate katerega dogodka, ko vas je na prehitevalnem pasu presenetil kamion, ki je zadnji trenutek zavil na vašo stran in ste morali pošteno zavirati. Jaz se prav spominjam, kako sem včasih bil jezen na kamione, ker sem vsak dan na avtocesti in kar se je dogajalo, je bilo že preveč.

Ko sem izvedel, da kamioni ne bodo več smeli prehitevati, sem bil resnično presenečen in srečen. Skoraj nisem mogel verjeti, da se bo to zgodilo. 

Pa se je!

Vožnja po avtocesti sedaj ali pa včasih je čisto nekaj drugega. To je minila od prej. Sedaj se voziš po prehitevalnem pasu in nimaš nobenega straha, da bo na tvojo stran ceste zapeljal kamion, ko ga želiš prehiteti, ker ne sme. Prve dni, ko sem se peljal po avtocesti, sem bil res presenečen, kako enostavnejša in bolj mirna vožnja je bila. Ne samo to, jaz sem bil hitreje v službi in iz nje. 

Človek ne more verjeti, da tako enostaven ukrep spremeni vožnjo v celoti. Sedaj verjamem, da vsi tisti, ki niso imeli radi avtoceste, prav zaradi kamionov, da se bodo sedaj z veseljem peljali po njej, ker je vožnja res čisto nekaj drugega, kot pa je bila prej. Če bi se stanje od prej nadaljevalo, bi verjetno bilo vse več nesreč. 

Kako jaz vidim vožnjo sedaj, ko kamioni ne smejo prehitevati:

  • Veliko bolj varna vožnja,
  • Bolj sproščena vožnja,
  • Manj časa porabimo, da pridemo na cilj.

To je najboljši možen ukrep, ki so ga dali za avtoceste do sedaj. Prav lepo se je sedaj voziti po naših avtocestah. Tudi če moraš iz Maribora do Kopra.