Hidracija je za športnike zelo pomembna

Skozi celotno moje življenje, se že zelo rad ukvarjam z športom in to na vsakodnevni ravni. Šport pa mi je že od nekdaj všeč, saj sem vedno rad bil aktiven in pa sem tako lahko tudi poskrbel za zdravje mojega telesa, kar pa je tudi zelo pomembno.

S tem, ko pa se ukvarjam vsak dan s športom, pa sem ugotovil, kako pomembna je tukaj hidracija. Ko pa omenim hidracijo, pa mislim predvsem pitje vode v zadostnih količinah. Tako pa sem opazil, da se mi je že velikokrat zgodilo, ko sem izvajal kakšen šport, da se mi je nato začelo močno vrteti in sem se počutil slabo. To pa se mi je zgodilo vedno, kadar nisem spil zadosti vode, torej je bila kriva hidracija.

Hidracija je za športnike zelo pomembna

Ker pa sem treniral boks, pa je bila tukaj hidracija še toliko bolj pomembna. To pa zato, ker je boks fizično in pa kondicijsko, zelo težek šport, kjer telo med treningom odda ogromno vode, v obliki znoja. Zato pa sem vedno pazil na to, da sem pred treningi spil vsaj 3 litre vode in to res striktno vode, saj je voda najboljša za hidracijo.

Prav tako pa sem opazil, kako pomembna je hidracija, k osem spremljal svoj napredek. Ta pa je bil zelo očiten, kadar sem redno poskrbel za to, da sem spil zadosti vode, saj sem bil čisto brez energije na dneve, ko sem spil zelo malo vode in tekočine. To pa se je tudi poznalo, ko sem šel na kakšno zabavo, saj ima alkohol to značilnost, da dehidrira telo. Zato pa sem tudi začel veliko manj hoditi na zabave, ko sem vzel šport nekoliko bolj resno, saj sem hitro videl, da bi mi to lahko zaviralo napredek. Ker pa je bil šport moja glavna prioriteta, pa si takrat tega nisem moral privoščiti, tako da sem glede tega imel tudi kar nekaj discipline.