Ročne svetilke so zelo pomembne za nočne pohode

Ročne svetilke so zelo pomembne za nočne pohode

Pred kratkim me je prijatelj povabil, če bi se kdaj odpravil z njim na dolge pohode v hribe. Ko pa rečem, da so ti njegovi pohodi dolgi, so res dolgi, saj hodi v hribe, za katere potrebuje vse skupaj nekje 9 ur hoje. Ker pa so me ti njegovi pohodi že dalj časa zelo mikali, sem se odločil, da se bom tako res odpravil z njim. 

Ker pa na tako dolgemu pohodu še nisem bil, sem se moral nekoliko pripraviti, kar se tiče opreme. Sicer sem pohodniško opremo in podobno že imel, pa je bila vseeno še ena stvar, ki sem jo rabil kupiti. Ker pohod traja tako dolgo, bi se z prijateljem odpravila že zgodaj zjutraj, oziroma še ponoči, okoli 2h ali 3h zjutraj. To pa zato, ker bi tako lahko prispeli v hribe ravno ob sončnem vzhodu, kar pa bi bilo zelo lepo. Vseeno pa bi to pomenilo, da bi zunaj bila popolna tema, ter bi bile tako ročne svetilke še kako pomembne.

No zato pa sem se odpravil v tehnično trgovino, kjer sem začel iskati ročne svetilke, da se bom lahko normalno gibal ponoči, ko se bova odpravila v hribe. Teren pa najbrž tudi ne bi bil tako lep, tako da je dobra vidljivost še kako pomembna. Zato pa sem iskal takšne ročne svetilke, ki bi lahko bile zelo močne, hkrati pa bi se lahko malo zatemnile, če ne bi rabil tako močne svetlobe v nekemu momentu.

Poleg tega pa mi je prijatelj omenil, da ko bom gledal različne ročne svetilke, da naj kupim čim bolj robustno. To pa zato, ker se je njemu že večkrat zgodilo, da se je kdaj spotaknil, nato pa mu je ročna svetilka zletela z rok in se razbila, kar pa mu je povzročilo nadaljnje težave. No zato pa sem ga raje poslušal ,ter sem si res kupil kar se da robustno svetilko, tako da sem sedaj bil pripravljen na ta pohod.