Nekje se gradbeni oder postavlja, drugje pospravlja

Iz enega gradbenega objekta sem prišla v drugega, le da tukaj gradbeni oder kmalu ne bo več postavljen. Ko smo se selili, je bil gradbeni oder ravno dobro postavljen okoli bloka, saj so ravnokar prenavljali fasado, Tukaj je pa skoraj že vse gotovo, saj so že vse naredili. Prav dober občutek, da mi ne bodo sedaj še tukaj razgrajali po cele dneve in urejali fasado. Tukaj je že narejena in sedaj lahko le še uživamo v mnogo boljši izolaciji, saj je bila prej menda že zelo slaba.

Nekje se gradbeni oder postavlja, drugje pospravlja

Menda so naredili celo izboljšav, da bo zagotovo izolacija najboljša, koliko je lahko. Blok je sicer že kar star, tako, da je bilo res treba narediti veliko popravkov. Ostale popravke bodo pa seveda lastniki morali sami narediti. Ampak to nisem jaz, saj sem tako kot prej v najemu in se lahko obremenjujem le s tem, kar moram kot najemnik urediti. To pa ni ravno veliko stvari, razen to, da pazim na čistočo in da ne poškodujem stvari. Še s tem, da gradbeni oder ne bo predolgo tukaj, se ne bom potrebovala dolgo obremenjevati, ker ga ne bo.

Izolacija je pa že zdaj zelo dobra in imam radiatorje skoraj na ničli, ker me grejejo ostala stanovanja. To se mi je že enkrat zgodilo. Preselila sem se v blok, ki je imel ravno prenovljeno fasado in sem pozimi v najhujših mesecih plačevala manj okoli trideset evrov za ogrevanje. Če so rezultati takšni, me tisti gradbeni oder res ne mori veliko, saj vem, da bo popravilo na koncu imelo res zelo dober rezultate. Če pa ne bi bilo tako, potem bi me pa motilo vsako razgrajanje in razbijanje, saj vem, da ne bi imela jaz veliko koristi od tega. Zlasti, če bi bil gradbeni oder postavljen zato, da bi se urejalo stanovanje pri drugih ljudeh in ne pri meni.