Končno je dan za to, da kurkuma, zopet začini najljubšo jed

Teden dni je minil po tem, ko sem zafrknila ajdove testenine, kjer kurkuma ni najboljše izpadla, in las je da si naredim svojo najljubšo jed. To je črni riž z brokolijem, papriko, bučkami in moja najljubša začimba kurkuma, ki bo naredila fantastičen okus.

Moram popraviti napako, ki sem jo ustvarila nazadnje, ker je bila res neprijetna. Vse sestavine, ki sem jih dala skupaj imam zelo rada ločene in sem bila prepričana, da bo skupaj, prišlo do enakega učinka pa žal, ni prišlo. Ne bi niti pomislila, da se kaj takega lahko zgodila, saj je kurkuma, do sedaj naredila odličen okus povsod, kjer je bila dodana. Tako, da sem našla prvo živilo, ki se tepe s to začimbo. Ampak so pa druge začimbe vrhunske poleg tega. Na primer bazilika in peteršilja recimo. Sicer so to bolj klasične začimbe, ampak pomembno je, da je okus dober ne pa to, da lahko rečem, da je notri nekaj posebnega, kakor je recimo kurkuma, s svojo posebno barvo in okusom.

Ko sem pojedla kosilo, sem bila zoper pomirjena, ker se nisem niti malo več spominjala tistega okusa od zadnjič in je več kot očitno končno popolnoma pozabljen. Lekcija je pa vseeno zelo dobro zabeležena in tega ne bom nikoli več ponovila. S to začimbo pa tudi verjetno še nekaj časa ne bom eksperimentirala. Preveč mi je všeč okus, da bi ga še kdaj dala kam narobe in potem obžalovala, ko ne bi bila to dobra kombinacija. Priznam, pa da zagotovo ne vem, kdaj bom lahko naslednjič jedla ajdove testenine, to se mi je pa kar malce zamerilo, če sem popolnoma iskrena. Ta del bo še malce trajal, da se vrne nazaj, potem si bom pa pripravila tisto, kar si po navadi pripravljam iz ajdovih testenin. Vseeno jih imam zelo rada, ampak očitno samo takrat, kadar kurkuma ni dodana.

Končno je dan za to, da kurkuma, zopet začini najljubšo jed